Bőrrák megelőzése: az önellenőrzés kulcsfontosságú

Bőrrák megelőzése: az önellenőrzés kulcsfontosságúA bőrrák hatással van egy-öt Amerikai, hogy proaktív a megelőzés fontos az egészségre. Dr. Katie Manno, bőrgyógyász, elismert bőrgyógyász, lézer és bőrápolás, több mindent megmagyaráz.

Az Észak-nevadai területen évente körülbelül 300 napos napsütéssel,

a nyár vége nem jelenti azt, hogy nem törődhetsz a bőröddel és a nap hatásaival. Az Amerikai Bőrgyógyászati https://www.bakesalebetty.com/hu/arthrolon-velemenyek Akadémia szerint évente több mint 3,5 millió új bőrrákos esetet diagnosztizálnak. Dr. Katie Manno, bőrgyógyász, elismert bőrgyógyász, lézer és bőrápoló, elmagyarázza, hogy az önellenőrzés mennyire fontos a naptej viseléséhez és a napexpozíció korlátozásához.

Hogy vizsgálja meg valaki a bőrét anyajegyekre?

Azt javaslom, gyakorló havi fej-to-to-toe önvizsgálat a bőr, így megtalálja az új vagy változó anyajegy vagy jelek, hogy lehet rákos vagy rák előtti. Bőrrák a leggyakoribb az összes rák. Ez is a legkönnyebb gyógyítani, ha diagnosztizált és kezelt Korán. Az önvizsgálat figyelmeztetheti Önt a bőrének megváltozására, valamint a bőrrák korai felismerésében a segítségére.

Kapcsolódó: bőrrák: megelőzés a legjobb védekezés

Néhány önvizsgálati tipp:

Győződjön meg róla, hogy világos fény, teljes hosszúságú tükör, kézitükör és hajszárító.

Vizsgálja meg az arcát, különösen az orrát, az ajkait, a száját és a füleit — elöl és hátul.

Alaposan vizsgálja meg a fejbőrét hajszárítóval és tükörrel, hogy minden egyes részt láthasson. Szüksége lehet egy barátra vagy családtagra, hogy segítsen.

Gondosan ellenőrizze a kezét: tenyér és hát, az ujjak között és a köröm alatt. Folytassa a csuklót, hogy megvizsgálhassa az alkar elülső és hátsó részét is.

A tükör előtt állva, a könyöknél kezdjük, és a felkar minden oldalát megvizsgáljuk. Ne felejtsd el a hónaljat.

Következő, koncentrálj a nyakra, a mellkasra és a felsőtestre. A nőknek fel kell emelniük a mellüket, hogy lássák az alját.

Háttal a tükörnek, a kéztükörrel vizsgálja meg a tarkóját, a vállát, a hátát és a felkarja bármely részét, amit még nem ellenőrzött.

Nézze meg az alsó hátát, a fenekét és mindkét lábát.

Ellenőrizze mindkét láb elülső és oldalát, combot a lábfejhez, bokához, lábfejhez, lábujjak közé és lábujjköröm alá. Vizsgáld meg a talpakat és a sarkakat.

Mit kell keresni, amikor elvégzi ezt a bőrellenőrzést?

Először is, vegye figyelembe az új anyajegyeket vagy növedéket, valamint minden meglévő növedéket, amelyek bármilyen más módon jelentősen növekedni vagy változni kezdenek.  A elváltozások, amelyek változnak, viszketnek, véreznek, vagy nem gyógyulnak, szintén riasztási jelek. A-B-C-D-E segítségével felismerheti a melanoma lehetséges jeleit.

Aszimmetria: egy jóindulatú anyajegy szimmetrikus.

Ha középre húzol egy vonalat, a két oldal egyezni fog. Az aszimmetria a melanoma figyelmeztető jele.Aszimmetria: egy jóindulatú anyajegy szimmetrikus.

Szegély: a jóindulatú anyajegy sima, egyenletes határok, ellentétben a melanoma. A korai melanoma határai általában egyenetlenek.

Szín: a legtöbb jóindulatú vakondok mind egy szín-gyakran egyetlen árnyalatú barna. Miután a különböző színek, mint például árnyalatú barna, tan vagy fekete, vagy akár piros, fehér vagy kék ok arra, hogy egy találkozót a gondozási szolgáltató.

Átmérő: a jóindulatú anyajegyek átmérője általában kisebb, mint a malignusoké. Melanoma általában nagyobb átmérőjű, mint a radír a ceruza hegye (negyed hüvelyk vagy 6 mérföld).

A jóindulatú anyajegyek idővel ugyanúgy néznek ki. Legyen résen, ha egy tégla elkezd fejlődni vagy bármilyen módon változik.

Honnan tudod, hogy ideje bőrgyógyászhoz menni?Honnan tudod, hogy ideje bőrgyógyászhoz menni?

Éves bőrvizsgálatot kellene végeznie, ahogy az elsődleges gondozót is évente ellátja ellenőrzésre. Ne feledje, hogy a vakondok gyakoriak. Szinte minden felnőttnek van néhány ilyenje, a világos bőrűeknek pedig gyakran több anyajegyük van. A legtöbb anyajegy gyermekkorban és serdülőkorban jelenik meg a bőrön, és növekedni fog, ahogy a gyermek növekszik.

Néhány vakond besötétedik, mások pedig könnyebbé válnak. Ezek a változások várhatók, és ritkán utalnak melanómára, a legsúlyosabb bőrrákra. Felnőtteknél azonban az új anyajegyek és a meglévő anyajegyek megváltozása a melanoma jele lehet.

A lényeg, hogy a melanoma gyógyítható. Az éves vizsgán túl, ha új anyajegyeket vagy meglévő anyajegyeket lát, jegyezzen be egy időpontot az ellátójához.

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *