OKOK MIÉRT SZEMÖLCSÖK FOLYAMATOSAN JÖN VISSZA

OKOK MIÉRT SZEMÖLCSÖK FOLYAMATOSAN JÖN VISSZAA semmiből egy szemölcs jelenik meg a kezeden. Ártalmatlannak tűnhet, de egy szemölcs eltávolítása elég makacs és nehéz lehet.

MI OKOZ SZEMÖLCSÖT?

A szemölcs egy fertőzés a bőr felső rétegén. A humán papillomavírusban vagy HPV-családban előforduló vírusok okozzák.

Több mint 100 típusú HPV. Ez a vírus általában egy vágáson keresztül hatol be a bőrbe, és gyors sejtnövekedést okoz a bőr külső rétegén, ami szemölcsöt képez.

A szemölcsök mindenütt jelen vannak. Szinte mindenki él át egy szemölcsöt valamikor az életében. Ezek általában jelennek meg a kezét, mert az emberek ki vannak téve szemölcsök leggyakrabban a bőrrel való érintkezés, mint például a kézfogás.

De lehet kapni a vírust kilincsekből, billentyűzetekből, törölközőkből és zuhanypadlóból is. Nagyobb valószínűséggel kap egy szemölcs lamediterranee.net, ha ki van téve a vírus egy vágás vagy horzsolás a bőrön.

Egyes immunrendszerek jobban harcolnak a HPV vírus ellen, mint mások. Ezért van az, hogy egyes emberek hajlamosabbak a szemölcsök, és van egy nehéz idő a szemölcs eltávolítása, míg mások úgy tűnik, hogy elkerüljék őket teljesen.

A genetika is szerepet játszik. Ha a szülei vagy a testvérei érzékenyek a szemölcsökre, nagyobb a valószínűsége, hogy fogékonyak is. Az erős immunrendszer segít elhárítani a HPV-t. Ezért tapasztalnak a gyermekek szemölcsök sokkal nagyobb számban, mint a felnőttek. A gyermekek immunrendszere még nem hozott létre erős immunitást a humán papillomavírussal szemben.

HOGY BÁNJAK A SZEMÖLCSEIMMEL?

HOGY BÁNJAK A SZEMÖLCSEIMMEL?Fontos felismerni, hogy szemölcsök gyorsan terjedhet, így meg kell kezelni a szemölcs azonnal. Az alábbiakban felsorolt különböző kezelések szemölcs eltávolítása. Lehet, hogy több kezelés, hogy az utolsó hét vagy hónap, mielőtt a vírus eltűnik.

Otthoni jogorvoslati lehet használni kezelésére szemölcs. Szalicilsav, tiszta körömlakk vagy szalag lehet alkalmazni, hogy a szemölcs következetesen, amíg a vírus el nem pusztul. Ez eltarthat hetekig hónapokig a siker.

 • Fagyasztás a szemölcs. Egy orvos, aki szemölcsöket távolít el, folyékony nitrogént használ a szemölcsök lefagyasztására. Egy hólyag fog kialakulni a szemölcs körül, és egy héten belül le fog esni.
 • Cantharidin egy olyan kezelés, hogy alkalmazzák a szemölcs, hogy egy hólyag körülötte. A hólyag leveszi a szemölcsöt a bőrről, és egy héten belül leesik.
 • A Bleomycin olyan gyógyszer, amelyet szemölcsbe fecskendeznek a vírus elpusztítására.
 • Műtét végezhető, ha más kísérletek megölni a vírust nem sikerült. Egy orvos levágja a szemölcsöt egy elektromos tűvel vagy kriosurgery.
 • Lézeres műtét egy másik technika által használt orvos, hogy távolítsa el a szemölcs.

MIÉRT JÖNNEK VISSZA A SZEMÖLCSEIM?

MIÉRT JÖNNEK VISSZA A SZEMÖLCSEIM?Ha már megpróbálta kezelni a szemölcsök, de továbbra is jön vissza, a kezelés nem sikerült megölni a vírust. A szemölcsöt eltávolították, de a vírus még mindig jelen van. Lehet, hogy az immunrendszere nem elég erős, hogy legyőzze a vírust. Ha sikertelenül próbálta megölni a vírust, agresszívabb kezeléseket kellene megbeszélnie a bőrgyógyászával Dentonban.

Vannak dolgok, amiket megtehetsz, hogy elkerüld a szemölcsöket.:

 • Tartsa a kezét tiszta.
 • Vigyázz a bőrödre, és ne rágd a körmöd.
 • Vigyázzon a sebekre és sebekre kötszerrel.
 • Mindig viseljen lábbelit medencék és nyilvános zuhanyzók körül.
 • Ne érjen szemölcsök magad vagy mások.
 • Ne tompa borotva, amikor borotválkozás, hogy megakadályozzák a vágások.

Ha problémái vannak szemölcsök, hogy folyamatosan jön vissza, forduljon bőrgyógyász tanácsadók ma egy konzultáció megvitatni a kezelési lehetőségeket.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *